Det er med ydmykhet jeg kan fortelle at Kreftforeningens Tromsøkontor lager barnas egen  “To be or not to be”.  Inspirert av  min utstilling, men basert på barnas egne historier.  Barna på *Treffpunkt vil ta med egne fotografier og lage sitt eget spesielle bilde, basert på egne liv.  Jeg blir varm om hjertet av å høre at utstillingen fungerer slik den er påtenkt; å få barn til å åpne seg, og fortelle om sitt eget liv hvor de  lever tett på kreft. Det åpner for en god dialog med barna, rundt et meget vanskelig og alvorlig  tema: Kreft, Døden og viktigheten av et aktivt sorgarbeide.   Når barnet først åpner seg, kan kreftforeningen raskere bistå med nødvendig informasjon og oppfølging i en vanskelig fase i livet.  For 5 år siden ble loven endret, nettopp for bedre å ivareta barn som er pårørende. Helsepersonell fikk større ansvar for å finne ut hva slags behov barna har for oppfølging og informasjon. Målet er å fange opp barnet tidlig og å forebygge problemer.

Jeg  får æren av å “klippe snoren” til utstillingen som åpner i Tromsø 8.12.2015.

Avisartikkel om barnas “To be or not to be” i avisa  ITROMSØ:

http://www.itromso.no/nyheter/article11602007.ece

*Treffpunkt: er en møteplass for barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen. De kan her få et pusterom fra sykdom og møte andre barn i samme situasjon. Her kan barna snakke om følelser som for eksempel redsel , sorg og savn, men det er også rom  for å le og være glade. Barna får mulighet til å snakke med hverandre og voksne ledere om deres situasjon. Kreftforeningens erfaring er at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet. Treffpunkt arrangeres av kreftforeningen over hele landet, og blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest

20100520-DSC_0060

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“TO BE OR NOT OT BE”- en utstilling som berører. 

KUNST SOM DØRÅPNER FOR ÅPENHET : Utstillingen “To be or not to be” er innkjøpt av Kreftforeningen, og brukes nasjonalt i deres arbeid rundt åpenhet spesielt rettet mot barn og unge. I dag har helsepersonell plikt til å bidra til at barn som pårørende får informasjon og nødvendig oppfølging når foreldre er alvorlig syke. Utstillingen bidrar til at barnet åpner seg, og gir kreftforeningen raskere mulighet til å  bidra med nødvendig oppfølging av barnet.  Utstillingen er landsomfattende, og turnerer hele landet. Den åpner nå på Hamar av  generalsekretær Anne Lise Ryel. 30.11. kl. 18.00 . Utstillingsturneen startet  i Bergen i nov. 2014, deretter Stavanger i februar,  Kristiansand i April, og Tromsø i Juni . Når den er ferdig i Hamar, skal den opp til Trondheim før den avsluttes og blir hengende permanent  på Kreftforeningens nye hovedkontor i Oslo våren 2016. Samtidig med utstillingsåpningen på Hamar, vil Kreftforeningen ta med seg “stjerneveggen” som hang på Eger-torget i fjor. Dette er en vegg med stjerner som er opplyst, hvor alle kan skrive en hilsen på en stjerne til noen de har mistet og henge på veggen. Et stemningsfullt møte med Desember og adventstiden vi går i møte. 

Sted:  Kreftforeningens lokaler i Strandgata 65

Pressdekning nasjonalt:

FullSizeRender

Kunstnerportrett : En liten kortfilm som forteller  bakgrunnen for “To be or not to be”.

Hamar: 

NRK  TV Hedmark og Oppland. Direktesending fra utstillingsåpning.

NRK TV Hedmark og Oppland: Redgiert versjon i 21 nyhetene.

NRK Radio: 15 min. direktesendt intervju med Torill Sæther Krekke og Anne Lise Ryell.

Tromsø: 

NRK Troms: 15.6 direktesending, intervju med Anne Lise Ryel og Torill Sæther Krekke

ITromsø , Avis: redaksjonell omtale fra åpningen.15.6.2015

Blogger med brystkreft “Altannetennea4” har skrevet en rørende reportasje fra utstillingsåpningen her.

Kristiansand:

Radio Sør i Kristiansand. Radiointervju 9.4 .2015, direktesending, med Anne Lise Ryel og Torill Sæther Krekke

Stavanger:

NRK Rogaland TV-innslag under Nyhetssending  fra utstillingen 12.2.2015

NRK radio P1. Anne Lise Ryel og Torill Sæther Krekke, 12.2.2015, direktesending.

Bergen:

NRK Hordaland  Nyhetsinnslag fra  åpningen i Bergen.