20090603-DSC_0060

Jeg var “Festivalutstiller” under norgesoppsetningen av “Miss Saigon” på Moster Amfi på Bømlo.  En dramatisk krigs og  kjærlighetshistorie mellom en amerikansk soldat og en vietnamesisk kvinne. Lisa Kent som hadde regien på Broadway regisserte også her.  Jeg takket ja til å jobbe tematisk med hver scene i musicalen. Min største utfordring var at jeg ikke hadde sett musicalen. Den var tatt av både  Broadway og London, og den har aldri blitt filmatisert.  Løsningen ble å laste ned  og studere manuset fra nett. Lytte til Puccini´s Madame butterfly som operaen er basert på, studere helikopterscenene i “Acopalypse now” for å få inn fargene og stemningen. Og ikke minst høre på musicalmusikken. Musikken var mitt viktigste redskap for å lage denne utstillingen.  Musikk er et verktøy jeg bruker bevisst for  sette meg inn i forskjellige sinnstemninger. Denne gangen ble jeg lost gjennom  frykt, håp, angst og melankoli og ikke minst et hjerteskjærende selvdrap. Jeg kan trygt si at jeg levde i min egen “Vietnamboble”  ett års tid.