torill atelier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torill Sæther Krekke, født 1968, Oslo. Utdannet filmprodusent fra USA (1992) og Billedkunstner fra Madrid ( 2004) 

“Jeg maler fordi jeg har noe å fortelle, skapertrangen er stor, men formidlingstrangen er enda større. Jeg ønsker å gjøre en forskjell, og bruker min stemme via kunsten til å løfte fram tabuer. -Temaer som er vanskelige å snakke om i dagens samfunn. Jeg er ekspresjonist, hvilket vil si at kunsten kommer innenfra. Jeg utfordrer meg selv, gjennom kunsten jeg skaper, ved å tørre å fortelle min egen historie. Jeg løfter den fram i lyset, for å skape samfunnsengasjement rundt temaer det er vanskelig å snakke om. God kunst når inn i det ordløse og kan gjøre en forskjell, ikke bare politisk men eksistensielt. Jeg mener oppriktig at kunst skal fange, berøre og engasjere. En av de største kunstopplevelsene jeg har hatt var møte med kunsten til  Frida Kahlo, som malte sin egen smerte og berørte en hel verden med det. Det grep meg om hjertet at noen kan male sin egen fortvilelse og klare å berøre andre.  Da  forsto jeg hvor jeg ville med kunsten min.- Min kunstneriske visjon er å berøre, engasjere og til en viss grad provosere på et samfunnsivå , med dette risikerer jeg selvfølgelig mye på egne vegne,  ved å kle meg naken gang på gang,- men det er verdt det når man ser at man gjør en forskjell.

 

IMG_7667

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formidling av utstillingen ” To be or not to be” i Trondheim. 14.4.2106

 

 

 

 

Mitt engasjement i kreftsaken er stor, av den naturlige grunn at jeg mistet min mor som 9-åring. Utstillingen “To be or not to be” (se omtale på webside.) som i sin helhet er innkjøpt av den norske kreftforeningen, har  turnert hele landet med sitt budskap:” Snakk med barna om kreft,  døden og inkluder de i hele prosessen.”  Utstillingen er preget av mors tidlige død, fortielsen, frustrasjonen og ikke minst ensomheten ved å holdes utenfor. Det å bli ekskludert, er noe av det verste et menneske kan oppleve.  Dette er Del 1 i min  livsfrise..

Jeg jobber nå med Del 2, i min ^livsfrise^.-en stor utstilling som dreier seg om psykopatofre, Det å være fanget i psykopatens klør.-. Jeg er forberedt på at utstillingen “Sleeping with the enemy”  kommer til å skape overskrifter, fordi den vil løfte frem et tema som pr idag 2017, er ett av nåtidens aller største tabuer,- nemlig vold og psykisk terrror i nære relasjoner. Jeg har egen erfaring på emne, 20 år tilbake, som fortsatt preger meg idag.  Jeg kom meg unna den gang, men først nå føler jeg meg sterk nok til å gå inn i materien ved å tørre å bruke min stemme for å hjelpe 10 000 vis av andre som er fanget i psykopatens klør. Den største drivkraften jeg har for å formidle dette temaet, er å skape debatt og hjelp til alle de tusenvis av ofrene som sitter fanget hos en psykopat uten noe sted å henvende seg til eller få hjelp. Det verste er at  i tillegg til et terrorregime i eget hjem, vil den som lever med en psykopat ofte føle skam over situasjonen de “har satt seg selv i”.  Det er ikke lett å unnslippe en psykopat. Man ser ofte at det  “enkleste” er å bli værende i forholdet fordi å bryte er direkte livsfarlig, – Utstillingen er i en forberedende fase.(Skisse) Det vil komme mye mer informasjon når, når utstillingen tar form.

 

 

Fritt tolket etter Bjørn Eidsvåg´s tekst

“Ordet fanger”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annen kunstopplevelse som har berørt meg sterkt er Picasso´s “Guernica”. Picasso malte folkets lidelse under den spanske borgerkrigen og nazistenes tilfeldige bombing av byen Guernica, han malte folkets smerte, død og fortvilelse. Via kunsten hjalp han til med å få verdens oppmerksomhet rundt den spanske borgerkrigens og sivilbefolkningens lidelser under Francisco Franco´s regime. Jeg mener personlig at det er det største og viktigste  verket han har laget.

 

 

 

DSC_0156

Jeg driver også med fotokunst

 

Hvis du er interessert i å se eller høre mer om  kunsten min, ta kontakt på

Mobil 971 99842 eller

e-mail : torillkrekke@msn.com