torill atelier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFI

TORILL SÆTHER KREKKE

Torill Sæther Krekke er utdannet filmprodusent,(USA1992)og billedkunstner, (Madrid 2004) Hun er en ettertraktet kursleder og foredragsholder født og oppvokst i Asker. 

Krekke jobbet 7 år som filmprodusent i Oslo, for norges største reklamebyråer. Hun har produsert rundt 200 reklamefilmer, hvorav flere har vunnet priser i Cannes. Krekke har jobbet som utøvende kunstner siden 2004, og har deltatt på en rekke utstillinger i inn og utland. Hun er innkjøpt av blant annet Norges kreftforening, Norges rederiforbund, Kvam Herad Kommune, Kiwi´s hovedkontor, Hafjell Lodge, Strandtorget shoppingsenter, Vodafone, Madrid, Ambassaden i Kasakhstan, Madrid,  samt private samlere i Madrid, Bejing, Paris, København, Stockholm og Oslo. 

Krekke´s utstilling «To be or not to be» ble innkjøpt i sin helhet av den norske Kreftforeningen. Utstillingen sirkulerte nasjonalt i årene 2014-2016, i alle byer i Norge hvor kreftforeningen har kontorer. Utstillingen ble åpnet i hver by av Generalsekretær Anne Lise Ryell, og Torill Sæther Krekke formidlet utstillingen bilde for bilde akkopagnert med musikk. Budskapet  var Kunst som døråpner for åpenhet, og var rettet spesielt mot pårørende barn og ungdom, helsepersonell og politikere. 

Foruten kunsten, har Krekke de siste årene også holdt mange inspirasjonskurs innen kunst, foto og filmproduksjon. Kurs som spesifikt retter seg inn på å trene opp kreativiteten. I tillegg holder hun foredrag, om kreative prosesser. Et foredrag som er populært er «Musikkens påvirkning i kunsten.» Hvor hun deler bakgrunnen for flere av sine utstillinger og formidler hvordan musikken påvirker deg. 

“Jeg maler fordi jeg har noe å fortelle, skapertrangen er stor, men formidlingstrangen er enda større. Jeg har jobbet visuelt i hele mitt liv, enten med foto, billedkunst eller filmproduksjon.. Jeg mener oppriktig at kunst skal fange, berøre og engasjere. En av de største kunstopplevelsene jeg har hatt var møte med kunsten til  Frida Kahlo, som malte sin egen smerte og berørte en hel verden med det. Det grep meg om hjertet at noen kan male sin egen fortvilelse og klare å berøre andre.  Da  forsto jeg hvor jeg ville med kunsten min.- Min kunstneriske visjon er å berøre, engasjere og til en viss grad provosere. Med dette risikerer jeg selvfølgelig mye på egne vegne, – men det er verdt det når man ser at man kan gjøre en forskjell.

 

IMG_7667

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formidling av utstillingen ” To be or not to be” i Trondheim. 14.4.2106

 

Mitt engasjement i kreftsaken er stor, av den naturlige grunn at jeg mistet min mor som 9-åring. Utstillingen “To be or not to be” (se omtale på webside.) som i sin helhet er innkjøpt av den norske kreftforeningen, har  turnert hele landet med sitt budskap:” Snakk med barna om kreft,  døden og inkluder de i hele prosessen.”  Utstillingen er preget av mors tidlige død, fortielsen, frustrasjonen og ikke minst ensomheten ved å holdes utenfor. Det å bli ekskludert, er noe av det verste et menneske kan oppleve.

Mitt neste prosjekt vil handle om LIVSKRAFT.  Jeg vil skape kunst som fokuserer på livskraften i mennesket.  Livskraft er energien som strømmer gjennom mennesket og alt som lever. Har man ikke energi er man tom. Det kan nok de fleste kjenne seg igjen i . Hva er det som gir nettopp deg livskraft? Dette spørsmålet vil jeg gjennom kunsten min, kurs og foredrag prøve å svare på. Jeg ønsker spesielt å  inspirere mennesker  som har vært i /har en livskrise, og via kunsten & inspirasjonskurs gi spire til mestring og håp i eget liv. 

 

Fritt tolket etter Bjørn Eidsvåg´s tekst

“Ordet fanger”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0156

Jeg driver også med fotokunst

 

 Ta kontakt på

Mobil 971 99842 / e-mail : torillkrekke@msn.com