torill atelier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torill Sæther Krekke, født 1968, Oslo. Utdannet filmprodusent fra USA (1992) og Billedkunstner fra Madrid ( 2004) 

“Jeg maler fordi jeg har noe å fortelle, skapertrangen er stor, men formidlingstrangen er enda større. Jeg ønsker å gjøre en forskjell, og bruker min stemme via kunsten til å løfte fram tabuer. -Temaer som er vanskelige å snakke om i dagens samfunn. Jeg er ekspresjonist, hvilket vil si at kunsten kommer innenfra. Jeg utfordrer meg selv, gjennom kunsten jeg skaper, ved å tørre å fortelle min egen historie. Jeg løfter den fram i lyset, for å skape samfunnsengasjement rundt temaer det er vanskelig å snakke om. God kunst når inn i det ordløse og kan gjøre en forskjell, ikke bare politisk men eksistensielt. Jeg mener oppriktig at kunst skal fange, berøre og engasjere. En av de største kunstopplevelsene jeg har hatt var møte med kunsten til  Frida Kahlo, som malte sin egen smerte og berørte en hel verden med det. Det grep meg om hjertet at noen kan male sin egen fortvilelse og klare å berøre andre.  Da  forsto jeg hvor jeg ville med kunsten min.- Min kunstneriske visjon er å berøre, engasjere og til en viss grad provosere på et samfunnsivå , med dette risikerer jeg selvfølgelig mye på egne vegne,  ved å kle meg naken gang på gang,- men det er verdt det når man ser at man gjør en forskjell.

 

IMG_7667

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formidling av utstillingen ” To be or not to be” i Trondheim. 14.4.2106

Mitt engasjement i kreftsaken er stor, av den naturlige grunn at jeg mistet min mor som 9-åring. Utstillingen “To be or not to be” (se omtale på webside.) som i sin helhet er innkjøpt av den norske kreftforeningen, har  turnert hele landet med sitt budskap:” Snakk med barna om kreft,  døden og inkluder de i hele prosessen.”  Utstillingen er preget av mors tidlige død, fortielsen, frustrasjonen og ikke minst ensomheten ved å holdes utenfor. Det å bli ekskludert, er noe av det verste et menneske kan oppleve.

Etter å ha formidlet dette temaet i 2 -3 år, kjenner jeg meg litt tom, fordi jeg har bydd så mye på meg selv over lang tid.  Jeg har også hatt et veldig tøft halvår, med flere dødsfall og alvorlig sykdom i nær familie og vennekrets. Mitt neste prosjekt blir derfor mere livskraftig. Jeg skal skape kunst som fokuserer på livslyst & livsglede.  Jeg ønsker spesielt å  inspirere mennesker  som har vært i /har en livskrise, og via kunsten & inspirasjonskurs gi spire til mestring og håp i eget liv. 

 

Fritt tolket etter Bjørn Eidsvåg´s tekst

“Ordet fanger”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0156

Jeg driver også med fotokunst

 

Hvis du er interessert i å se eller høre mer om  kunsten min kan du besøke mitt galleri i Ringebu : Art& Vintage, i Brugata 24.

Eller  ta kontakt på

Mobil 971 99842 / e-mail : torillkrekke@msn.com