Fotosafari på Krekke Seter. Oktober 2020

Endelig skal jeg dele mitt paradis på jord med dere! Det blir fotosafari på fjellet denne høsthelgen. Vi møtes på Studio Krekke fredag ettermiddag kl 17.00. For å gå igjennom kameraer, morgendagens fotooppgaver, bli kjent, og ikke minst bli inspirert til søndagens fotosafari. Lørdag kl.11.00 møtes vi på Krekke Seter, hvor vi skal ut i terrenget og fange høstens farger og naturens kunstverk. Vi spiser lunsj ute eller på Krekke Seter. (avhengig av været) Vi avslutter ettermiddagen kl 17.00 og dere har da noen hjemmelekser å gjøre for å presentere de beste fotografiene på Studio Krekke søndag kl 12.00.

Utfyllende informasjon kommer etterhvert. Men du kan allerede nå melde din interesse på torillkrekke@msn.com

Helgekurset koster 3600kr og inkluderer lunsj lørdag, samt alt av kaffe/te/frukt og kjeks fredag og søndag.

Har du behov for overnatting, er jeg behjelpelig med det. Men du må selv ordne transport til Krekke Seter lørdagen ( 30 min fra @Studio Krekke)

Velkommen til noen skikkelige inspirasjonsdager på det fineste, mest inspirerende stedet jeg vet om.

På Krekke seter var det tidligere full seter og pensjonatdrift. Her har det vandret mange påsketurister og blitt fortært mye god mat!. Sigrid Undset bodde i perioder på Krekke seter, hvor hun skrev blant annet deler av Olav Audunsson og Kristin Lavransdatter. Hun har og skrevet boken *Lykkelige dager som omtaler lykkelige dager på Krekke seter før krigen.

*Lykkelige Dager : i 1940 reiste Sigrud Undset til USA, der hun utøvet en effektiv antinaziztisk virksomhet og skildret livet i Norge og Norden i taler og publikasjoner. Blant disse var Lykkelige dager, skrevet i 1942 på oppfordring av presidentfrue Elenor Roosevelt. Lykkelige dager i Norge ble fra først skrevet for amerikanske barn. Roosevelt hadde den tanken at forfattere fra de okkuperte landene som nå var  Amerikas allierte, skulle skrive noen bøker om hvordan barn hadde det der, før tyskerne rykket inn og gjorde ende på de lykkelige dagene.

Undset skriver om lykkelige tider med barna på Bjerkebæk på Lillehammer og sommeropphold på Krekke Seter på goppollen i fredstid. 

"Dronning i eget liv"
Dette maleriet av “Kristin Lavransdatter” har fått sin naturlige plassering ved langbordet på Krekke Seter.